Thursday, June 30, 2011

Jom sertai Bloglist Luqaz!

Jom pakat2 masuk bloglist Luqaz
[cpt tekan banner Luqaz sampai rosak mouse..hehe]

"ermm..mestilaa saya nak blogger boy *bukan boboi..muahaha*...xkan blogger girl kowt..hehe.."

Assalamualaikum...

Bole tak nak mintak pendapat nge korang semua??

Alhamdulillah....korang nampak x kelainan kat blog aku nie...apa dia xnampak??...tuuu...tuuu...kt atas tu..header dye...jdi x??...mnx sgt pndapat korang tntg header tuu..

bolekan...

bolekan...

bolekan...

bolekan...

bolekan...???

nie yg header penuh nye


"perlu sgt pertolongan korang.. :)"

Assalamualaikum...

Wednesday, June 29, 2011

Blog Designer Terbaik!! Bagiku.. :D

Ni adalah antara designer punyer blog yg telah memberi banyak inpirasi kepada aku..aku mmg minat bebenor dengan diorang..Terbaek bg aku...aku nk sgt jd cam diorang..jd aku tak nak ckp banyak lagi...
 
"aku rasa korang pown kn lawat blog diorang...mmg aku percaya yakin lagi...ermm...entah...muahaha"

JOM TERJAH BLOG DIORANG!!!



Designer ni mmg terbaek arr photography,art dan design diorang...aku sukeee sngt terutama ada dalam satu post blog ni poster ader cahaya dari atas disebalik daun turun ke bawah..cun melecun..walauun simple..tp maksud yg ngin disampaikan amat bermakna...fuuyyo aku jd syahdu sekejap




Designer ni pown sme jugak photography,art dan design dye pown gempak...masa first2 aku bukak header dye fulamak..*dalam keadaan terkejut beruk* mmg terbaek mcm dlm game...siap bergerak agy tulisan kt joystick..kt gambar kt atas ni x laa...nk tau jom terjah!!



"secara konklusinya..*hipotesis free..hehe*...diorang mmg gempak dan kreatif"

Assalamualaikum...

Into Another Blog...

Celik je mata bangun tgk2 ad satu blog tu ltk design wordless wednesday aku lam blog dye daa..Terbaek!!!.laku jugak ni design aku nie...hehe (perasan..muahaha)

nie laa blog tu..x rugi korang lawat dye..

klik gambar nk terbang pergi
tgk kan da masuk tuu muahahah...


hebat x...hebat x...hebat x...jgn maraaaa...

"gelak sambil suke jee..hehe"

Assalamualaikum...

#1 Wordless Wednesday

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"pstt2...first time hehe..xleh ckp2..muahahaha"

Tuesday, June 28, 2011

Yeah!!..Akhirnya.. XD

Alhamdulillah akhirnya blog aku da genap 100 follower..Yeah!!



time kasih sbb follow blog http://syarafikamaruzzaman.blogspot.com/ ye... :)
sejuta penghargaan untuk korang

Assalamualaikum...

Pekerjaan yang terbaek untuk korang semua

Selamat 'tengah hari'...

Hari nie aku nk kongsikan nge korang peluang pekerja untuk semua kos yg diambil oleh semua pelajar IPTA,kerja nie tidak memerlukan sebrang kelulusan tau...dan ini adalah kerja mulia..



tetapi!!!!
"korang semua perlulah sabar dan ikhlas semasa bekerja.."

kerja yg ditawarkan adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 

KELEBIHAN::
  1. Dapat menyelamatkan dunia
  2. Bole pakai spender kt luar..(muahahah)
  3. Free jer
  4. X dak gaji..(muahaha)
  5. Nampak bergaya
  6. ermm...jgn maraaaaaaaaaaaaa

amacam korang suke x...jgn hantar aku kt hospital bahagia yew..hehe...aku nk tanya kalo korang ditawarkan kerja camni korang nk x??..kawan aku da pernah keje camni name dye wan bulat (name samaran)..hehe..

"jangan maraaa...."

Assalamualaikum...

Sunday, June 26, 2011

Sapa nk tgk Transformer 3...

sapa nak tgk tranformer 3...ermm free jew...
jgn malu2..betul2 free..

.::terbaek dr ladang!!!::.

.
.
.
.
.
sebelum tu kite tgk dulu posternyew

tgk betul2 yer poster...renungkan...kalu x nampak tekan gambar sampai berlubang keyboard

Starring>> Dari kanan::aku,bulat,acu,imi,ikhwan

"heheh..tp yg nie free tgk poster jelaa...hehe..jgn maraa..:P"

Assalamualaikum...

Kek Lapis,Tergerak Hatiku..

Assalamualaikum pembaca blog ni...yeah!!!..aku da dpt..kek lapis merah kuu...mmg terbaek laa..walaupun da secondhand..mekasih mama..kek lapis nie bukan untuk makan yew..
Teka Teki,
      kek lapis aper yg x boleh dimakan..ada mate satu kt blakang..ermm..warna merah..haha

 jawapan (spoil betul dak nie...trus bagi jawapan
     pernah tgk x nie..

nie laa dia..kek lapis tuu..ce tgk kt tepi dye jalur2 kan cam kek lapis..tp x secantik nie da laa..hehe

Part yg best skali ader cybershot tu camera dia...pergh!! terbaek...so,merata2 laa aku bwk handfon nie tp dalam bnyk2 tempat aku pergi...entah mcmana tergerak hati aku nk ambil gambal awan jew...tenang rase bile tgk awan..entah knp bila aku tengak jew awan aku rasa suke2 sorang2...sbb bile tgk awan hati rasa tengang ngat...aku pown amek laa gamba...

.::gamba2 yg aku ambil::.

fav aku...





begitulah awan nano..nano nano nano...haha tp ap yg penting aku x edit pown gamba nie aku hanya letak link blog aku n border jew...cantik kan?? + perasan2 siket..haha..nie gamba feveret aku..yg terbaek bg aku..nampak x alunan cahaya yg keluar disebalik awan tu..
"tenang jer tgk awan..:) "

Assalamualaikum...

Rekod tuuu... :D



rekod??...rekod dunia kew??

bukanlaaa.. (@__@) <<aku bru rety wat mnder nie..haha

masuk buku besar tu kew??

bukanlaa.. (@__@) <<assudah ketagih daa

nie jelaa..hehe
pssst...x perasan kew tuu..tuu tgk komen cket brape..haha
ok2...xnk merepek da...camni citenye..aku ada masok satu group pastu aku jumpe laa ader org komen camni>>
"sape paling last komen wallpost ni. dia paling POWER!!!!"

haha aku pown ape lagy copy n paste jelaa kt group JMTI sem1 haha...abih laku gile wallpost aku yg dicopy tuu...haha..sampai cecah 2000++ comment tuu..aku pown x sangke..(jgn laa bangga sngt stkt comment jew..)..hehe..:D


 "hebat x??"
pssst2.//.buku besar tu sebenarnye world guiness book record..entahlaa aku pown x thu

Assalamualaikum...


Friday, June 24, 2011

Segmen : Dia Maharaja Lawak

Nk join tembak lalat tue...kih3..jgn maraaaa...hehe

Aku rase2 *ikut hati aku laaa*...JOZAN menang..
(walaupun maalam final nie aku x tau lagi bole tgk x...sedey... :( )
JOZAN

kenapa aku pilih mamat,jejaka,lelaki berdua nie sbb diorg memang kreatif buat lawak walaupun apa keadaan sekali pown....aku mmg tabik arr diorg..tabik springgg!!!..haha..lagi satu diorg nie pandai berlakon a.k.a mengajuk org laen...mmg jadilaa..

 
tiba2 hatiku berkata *haha* ::
"tp sepah nge jambu pown best gak..ermm..xkiree...nak JOHAN eh sorry JOZAN jugak"

Assalamualaikum...



Setiap perkara yg berlaku ada hikmahnya..

Herm ni je ke kerja aku...*kerja ape??*...bukan kerja kt seven E , KFC atau Pizza Hut tau...keje aku x laen dan x bukan design2 jelaa...haaa nk wat camana aku nk usaha gak supaya aku boleh asah bakat aku nie sebaik2 bukan sng nk dpt tau mase2 camni...nty duk peneng x leh daa...huhu...biarlah org nk kate ape pown asal aku bahagia sudaa..ehem3..bukan masuk hospital bahagia yer...hehe..

"tp buat kerja pown jgn laaa sampai x ingt dunia...jgn sampai x solat sudaa"

Eh kejap2!!!
tdy aku ckp nnty aku duk peneng xleh daakan...xlaaa...bukan x bolee trus tp mse free2 jew tau atau mase wat duit..hehe *mane ke tau bole wat duit*..hehe...

ok2 skunk nie aku nk imbas kembali mase aku duk peneng amek kursus asas kt JMTI..aku ada laa seorang kawan aku ni nme dye Hassan Ashari...masa tu aku tak tahu lagi bahawa kelas aku tu nk design baju....

Pada suatu malam jumaat....hish..ngarut laa koo nie syarafi...ada laa satu malam tu Hassan datang....

Hassan ::weyh Bulat bile nak buat nyer design baju
Aku      ::laaa x bgtau awal2...kalu x lame daaa aku tolong design kan
Hassan ::dah cpt laaa buat...
Bulat    ::*aku lupe arr Bulat ckp pe mase tu..hehe*

semalaman aku design...akhirnya siap...

Amacam cantik x??
Phtu lupe nk print...encik tangguh2 pown wujud..hehe...Padahal Hassan da pesan awal print phtu nk tunjuk kt lecturer nk bincang...

Pada suatu malam cuti....Hassan dtg lagi..kali nie dye paksa...*korang jgn ingt dye nk buli....bukan sbb dye semangat nk buat baju kelas tu sebagai tanda kenangan tau*...tp encik tangguh2 ader lagi...Hassan paksa aku lagi suh buat..Hassan siap aku buat lg design laen supaya boleh gabung...
trooot...treeet...trooot...treet
siap pown


pas siap print....esok tu tunjuk kt lecturer..lecturer kate ok tp cbe ltk design nie ads vector baju...fuh...
pastu encik tangguh2  dtg lg..

Pada suatu sebelum malam...satu tragedi telah berlaku kt aku nie...laptop rosak...huhu...soft copy design dalam tu...waaaa...aku rasa seribu penyesalan...bila Hassan tnyer camana....aku pown jwb laa laptop rosak...huhuhu..Akhirnye x jadilaaa nk buat baju sbgai kenangan...aku mnx maaf sgt sbb suka tangguh2...huhu..

"Dan sekarang aku nk berterima kasih kt ko Hassan sebab paksa aku buat...kalo x aku x dpt nk hasil design nie..."
P/S:Hassan dan Bulat classmate aku...

"Jadi korang jangan laa suke tangguh kerja korang..."

Assalamualaikum...

Thursday, June 23, 2011

Membuat Light Streak

Skrg nie aku nk bg tutorial cara membuat Light Streak...ermm...apekebenda tu ekk...kalau ikut translate aku alunan cahaya...haha..*ayat skema*..Kalu ikut translate sebenar x tau...hehe...ape2 pown TErjah!!!



Membuat Refleksi atau Bayang-Bayang


Tutorial photoshop??...da lama dah tidak buat tutorial nie...nie atas permintaan Airini Mfozi aku nk buat tutorial membuat bayang2 samaada gambar atau tulisan (text)
(sambungan)




Masalah sape2 bole tolong x??..please

Tak tau laa nape jd camni
Mintak tolong sgt sapew ader penyelesaian nie tolong bgtau...nk buat tutorial susah camnie....asyik jady camnie jew...pleease...

Wednesday, June 22, 2011

Mezmerise of TKE asas 2011.. :)

Sungguh indah pagi nie...( tiba2 lak )...haha..sebeno-benonye hari ni bangun jew tido aku rase happy ngat sbb video yang dibuat olehku dah siap diupload kt youtube..haha...mmg meroyan

Part paling tak besT
 
korang nk tau ape part paling x best...part upload laa aku rase geram teramat sgt...bile aku upload kt fb dah lah ambik masa panjang bukan setakat tu...sampai separuh dye sangkut lak...mmg FEDUP..sbb streamyx line x okee mane kot...last2 gune BB maxis tp topup laa sb nk laju...aku upload kt youtube...ALhamdulillah berjaya..tu pown lme gak kt kul 4 aku nak tido baru 70%...last2 aku tido..haha..*ngantuk sgt*..

"tp aku bersyukur sgt sbb da diupload video tu..Yeah!!"

Past paling besT

bie aku tgk jew video tu aku start sengih sorang mcm kerang busuk...bwahahah..yelaa..bukan sng nak dapat kenangan manis camtukan..*patutlarr sengih sorang2...*haha..aku sayang sangat kenangan camtu..sebab tu aku nak wat video tu supaya kenangan x ilang...

"walaupun dalam 1 gambar memberi 1001 makna tetapi video pun memberi 1001 makna"

 nilaa videonyer
.::Mezmerise of TKE asas 2011::.
sebelum tgk jgn lupe pause lagu blog nie yew :)
 kalo nk tgk dalam HD bole tgk kt youtube amek 1080P search jew tajuk video tu

"setiap kenangan tidak kira manis atau pahit memberi makna yang cukup mendalam bagi kita"

Assalamualaikum...

Tuesday, June 21, 2011

Contest GAmbar Kreatif.. :)



okeyh...disebabkan aku da siapkan poster tuu...aku nk join "CONTEST GAMBAR KREATIF"yg dianjurkan oleh ANIEY...sape2 bole jew join kontest nie..x kire usia.. :)...
tag-tag
ZULHILMI
(klik untuk besarkan)
gambar poster memberi seribu satu makna buat aku nge kwn aku...walaupun diantara kamai ada yg da berpecah...persahabatan takkan pudar walau dimana kami berada...I really miss my friends...

 >
<
>
>
<
>
<

"aku usaha sedaya upaya untuk mengasah bakat ku...maaf jika gamba ni x kreatif"
Assalamualaikum...